"Гърция"

Гърция - най-слънчевата страна в Европа, страната с богато историческо минало, кръстовище на всички култури! Ласкавото слънце не подминава нито един от хилядите гръцки острови. Някои от тях са големи колкото цели държави, а други са съвсем малки необитаеми скалисти острови, които изчезват по време на прилива. Точно заради островите Гърция има най-дългата брегова ивица в Европа - над 13,5 хиляди километра. 

Остров Крит
Столицата на Крит е Ираклион, около който са разположени съседните курорти Амудара, Гувес, Херсонисос, Маля и Сталида. На практика те са извъндредно подходящи за младежи поради своята весела и непринудена атмосфера и многобройните развлечения, които предлагат. Самият Ираклион е доста голям и колоритен град с морско пристанище. Това е центътър на съвременния живот на острова - тук има и престижни магазини, и шумен пазар, и традиционни таверни, построени са също така нови клубни комплекси, както и аквапарка Water City. 
Херсонисос е един от най-големите и известни курорти на острова. Дискотеките, баровете и таверните кипят от ранна утрин до среднощ, а пясъчните плажове, които се спускат плавно към морето, са безлюдни само през зимата. По брега има много хотели - от луксозни до съвсем скромни.
На запад от Ираклион се намира живописната горска област Ретимно. Градът има добра инфраструктура за почивка - има много ресторанти, кафенета, магазини, дискотеки и барове. Ретимно се гордее с най-добрия пясъчен плаж на острова, покрай който са построени много хотели от 3 до 5*. 

Халкидики
Халкидическият полуостров или Халкидика или Халкидики е вдаден в Егейско море и е разположен между Солунския и Орфанския залив. На юг образува 3 разклонения - Касандра (Палене), Ситония (Лонгос) и Атон (Света гора, в Античността Акте). Има предимно планински релеф. По протежението на Атон се простира планинска верига, чиято най-висока точка е връх Атон (2,039 м), който е и най-високата точка на Халкидическия полуостров.
П-ов Касандра, първият от запад на изток, е известен със своите плажове, обрамчени от зелени хълмове. Районът е най-популярната ваканционна дестинация на Халкидики. Курортът Ханиоти е любимо място на семействата със своя живописен площад и вечерните пазари. Нощни забавления могат да се открият в близката Калитеа.
Следващият полуостров, Ситония, е „по-див“, хълмист и зелен, с разпръснати заливчета, които пазят девствени плажове. Това е Халкидики „без грим“ - малки рибарски селца и прохладни гори.
На изток е мистериозният Атон, омагьосан от векове. Атон е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. Духовно е подчинена директно на Цариградската патриаршия в Истанбул. Обитаването на полуострова е разрешено само на монасите и общото население е около 1400 души. Ако искате да видите манастирите с очите си, ще трябва да се качите на някой от круизните кораби, които обикалят край бреговете на тази свята земя. Урануполи е последното градче преди границата с автономната област, където можете да откриете прекрасни хотели, таверни с изкусителни рибни специалитети и златисти плажове.

Остров Корфу
Безспорно остров Корфу е един от най-красивите острови в Гърция и изобщо в Средиземноморието. Съчетанието от ниски планини, безкрайни гори, малки заливи с пясъчно-чакълести плажове е превърнало Корфу не само в известен, но и в елитен гръцки курорт. Има много усамотени, луксозни хотели с голяма територия и собствени плажове. Източното му крайбрежие е по-населено, водата на Йонийско море е по-топла, а инфраструктурата е по-добре развита. Тук се намира столицата на острова Керкира, в която могат да се видят антични крепости, византийски храмове и венециански стълбища. На юг от Керкира са Мориатика и Месонги - две малки рибарски села, които плавно се сливат едно с друго. Със своите дълги пясъчни плажове, многобройните си дву- и тризвездни хотели и няколкото четиризвездни хотела, това е най-големият и най-достъпният курорт. На западния бряг на острова също има няколко курортни зони - например, живописната и оживена Глифада с най-добрите, но най-многолюдните пясъчни плажове. Малко по на север е Палеокастрица, където заливчетата с пясъчните плажове са оградени с островърхи скали, обрасли с хвойни дървета.

Остров Закинтос
Закинтос или известен още като Занте е малко кътче от Рая, предлагащо на своите гости всичко от което се нуждаят за своята почивка. 
Разположен в Йонийско море, остров Закинтос е една от перлите в короната на Република Гърция. С площ от 410 кв. километра и 123 км крайбрежна ивица, островът е трятият по големина всред Йонийските острови.
Най-южно разположен, Занте предлага на своите гости идеално съчетание на пълна релаксация на прекрасни плажове сред спираща дъха природа и възможност за разходки и екскурзии до близките острови.
Заливът Ланага – Обявен за Национален парк, заливът е дом на застрашените морски костенурки Caretta caretta. Тук те снасят яйцата си. Моторните водни спортове са забранени тук. Ланагас е най-оживения комплекс на острова с множество кръчми, клубове и барове.
Аликес (Alykes)- Дълга плажна ивица с чудесен пясък с възможности за много водни спортове и богат избор на таверни, барове и дискотеки.
Аргаси (Argassi) – Тук можете да се насладите на разнообразни видове водни спортове.
Каламаки (Kalamaki) – Част от Националния морски парк. Каламаки е по- тих и спокоен курорт, подходящ за семейства с деца и влюбени двойки. Намира се в близост до летището.
Циливи (Tsilivi) – Рибарско селце с красиви плажове и богат избор на заведения, превърнало се в приятен курорт.
Василикос (Vassilikos) – Едно от най-красивите и привлекателни места на острова. Тук се намират някои от най-добрите хотели.

Остров Миконос

Остров Санторини
Санторини е остров с неповторима атмосфера, с малки китни къщи в бяло и синьо накацали по склоновете, спиращи дъха гледки към безкрайното море, екзотични черни и червени вулканични плажове, с романтика за влюбени, място, което трябва да се усети.
Западната част на острова е с високи стръмни брегове потапящи се в морето и живописни бяло-сини къщи с красива гледка към Калдерата. Фира, столицата на острова, Фиростефани и Имеровигли са градчета, които преливат едно в друго. Тук Ви очаква завладяваща атмосфера, тесни улички, изискани ресторанти, барове, клубове, магазинчета за сувенири. ..
На изток и юг в Камари, Периса и Периволос ще се отдадете на релакс на плажа, морето и дискотеките вечер.