"Проведени събития"

Годишна среща на Асоциацията на пилотите и собственици на самолети Cirrus

сирусВарна, 25.05.-28.05.2012 г.

Крис Еър имаше удоволствието да бъде домакин на десетата годишна среща на COPA (Асоциация на пилотите и собственици на самолети Cirrus), която се проведе от 25 до 28 май 2012 г. във Варна.

Всичко започна близо половин година по-рано, когато след гласуване на собствениците и пилоти на самолети Сирус мнозинството избра Варна за своята следваща годишна среща. Предизвикателството от дългото разстояние, но и шансът и любопитството да посетят непознато място на Черноморското крайбрежие привлече пилотите на Сирус от различни европейски страни.

varna airprotКрис Еър започна подготовката и организира до най-малките детайли програма за трите дни, в които се проведе срещата.

Благодарение на доброто сътрудничество с летище Варна и Фрапорт всички пристигащи участници бяха посрещнати във ВИП залата на летището с червени рози за дамите и хубаво българско вино.

След трансфер до Lighthouse Golf & SPA последва посрещане в хотела и приятна вечеря.

programНа 26 Май се проведоха два паралелни семинара – CDM Safety Course – Critical decision Making за пилотите и PIC Partner-in-Command course – за придружаващите пилотите.
В следобедните часове участниците имаха възможност да се разходят из Балчишкия дворец и Ботаническа градина, или както се нарича „Тихото гнездо и лятната мечта на кралицата". Там гостите откриха красотата на българската роза в най-различни цветове и аромати. След това посетиха и живописния нос Калиакра, за да чуят интересната му история и легенди, свързани с него.

showВечерта всички се забавляваха на Гала вечерята с жива музика и много танци с дует Enjoy.

На 27 май предвидената целодневна екскурзия показа на участниците прекрасния исторически Аладжа манастир – една от многобройните естествени пещери, образувани в меките варовикови утайки на дъното на древното Сарматско море, което покрива почти цяка Югоизточна Европа от 12 милиона години насам. Разходката из Варна – морската столица на България и посещението на известното Тракийско съкровище даде още информация на участниците за България и нейните съкровища.

teamЗа екипа на Крис Еър беше чест да организира това събитие на COPA Europe. За нас бе удоволствие да имаме възможността за среща с пилотите на Сирус и да ги приветстваме в България. Бихме искали да благодарим на всички наши партньори и колеги от летище Варна, Летищен център за Обслужване на въздушното движение и хотел Lighthouse Golf&SPA за усилията и упоритата работа, професионалното отношение към всеки детайл и разбирането към нашите изисквания, за да може цялото събитие да бъде успешно и забележително.

Това уникално за страната ни събитие привлече и вниманието на българските медии и много журналисти дойдоха, за да направят снимки на самолетите Cirrus, pressпаркирани на перона на летище Варна - излъчиха се репортажи по телевизията, бяха публикувани много статии във вестници и информационни сайтове.

Nova TV - http://alturl.com/fntpg

http://www.moreto.net/novini.php?n=173827

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-05-28&;article=411127

 air